3 de febrer del 2014

Diatèrmia profunda, ecografia, fisioterapeuta, magnetoteràpia, 11 mesos, osteòpata, ressonància, traumatòleg...


3 de març de 2013, Mitja Marató de Montornès, segurament l'origen de tot. Tot i que també en tindrà alguna culpa les meves cames tortes, la meva mania de fer esport i també una mica (només una mica) els tractaments escollits per a fer la rehabilitació.

Aquest post és per criticar una mica la "veritat absoluta" que creuen tenir alguns. Avui he anat al metge (Traumatòleg III) i m'ha dit que les plantilles estan fetes al revés de com les hauria fet ell, m'ha dit que he de trobar les plantilles correctes i que així se'm solucionarà el problema: "Ole tu". Després d'11 mesos les plantilles estan mal fetes. Quan li he dit que éren d'en Sánchez-Osorio diu: "Jo no dic que no les hagin fet bé, són molt bons, però a vegades s'han d'anar retocant fins a trobar la plantilla correcta". Au va! O sigui em deixo 300€ en unes plantilles on em fan un estudi uns professionals amb el tema que em graven amb 3 cameres diferents caminant i corrent i ara estan mal fetes: què collons m'estàs dient?

21 de juny de 2013, ressonància magnètica que mostra un edema ossi al planell tibial extern. No és la zona on em fa mal i el metge (traumatòleg I) diu que si no hi ha manifestació clínica (dolor) no cal fer-li cas.
22 de gener de 2014, un altre traumatòleg (traumatòleg II, pagant) diu que l'edema s'ha de curar, que no es pot deixar estar encara que no hi hagi manifestació de dolor i que segurament és el causant o la conseqüència del dolor a la zona interna del genoll. Em recomana 15 sessions de diatèrmia profunda + magnetoteràpia al seu centre: pagant, és clar. Molt.
31 de gener de 2014, els resultats d'una nova ressonància (demanada pel traumatòleg III) diuen que ja no hi ha edema. Faig una trucada al traumatòleg II per comentar-li i per si la desaparició de l'edema canviaria les 15 sessions, doncs em diu que no, que el tractament ha de ser el mateix.

En aquests 11 mesos és veritat que he fet algunes curses, però també he estat molts mesos parat, esperant que es curés. El repòs diuen que va molt bé per aquestes coses, i us asseguro que n'he fet molt. Considero que no he fet el boig. Després de la Marató estava inscrit a un munt de curses que vaig anar cancel·lant esperant una bona recuperació. També crec molt en la feina dels fisios i osteòpates, i així com de traumatòlegs n'he visitat tres, de fisios i osteòpates quatre, tots amb més d'una sessió. I res de res. Després de fer Cavalls del Vent (al setembre) vaig pensar que ja estava, em va anar molt bé, no em va molestar i vaig disfrutar com un nen; però va ser un miratge, després va tornar el dolor. Des de mitjans d'octubre que no vaig a córrer, però el 15 de gener em va tocar un dorsal per a córrer la UTMB, i m'he activat per fer tot el possible per a curar-me. El resultat ha estat un seguit de despropòsits on els traumatòlegs i les ressonàncies s'hi han lluït... I dic les ressonàncies perquè les dues estan fetes de forma diferent i en mirar els resultats (imatges) s'assemblen com un ou a una castanya, és a dir que no sé fins a quin punt se'ls hi pot fer cas. Per altra banda les diferents opinions dels metges també m'han deixat "parat", així com el fet de desprestigiar la feina dels que van fer les plantilles. Entenc que és molt complicat quan no hi ha un diagnòstuc clar, però d'això a què cadascú et digui una cosa meridianament diferent hi ha un bon tros. Però és com tot, res és blanc o negre (tot seria massa fàcil), però és que ni tan sols és una escala de grisos sinó que tenim tota la paleta de colors per triar, i aquí ens hi perdem...

I ara què? Doncs fins les pilotes, n'estic fins les pilotes. Segurament pagaré la pasta per a fer la rehabilitació al centre privat. Em taparé els ulls i confiaré en què funcioni perquè no veig cap altra sortida ara mateix.

Us semblarà que estic fent un drama, i que no n'hi ha per tant. Sóc conscient que el que tinc no és greu, i que hi ha moltíssima gent que té coses molt pitjors i que podria ser molt més greu i que no pogués córrer o caminar mai més... en sóc conscient. Però tot i això també us puc dir que m'agrada molt córrer, moltíssim, i ja fa massa que no ho faig a gust i anar d'un lloc a un altre sense trobar una solució no és gaire agradable...

Axial juny amb edema

Axial gener

Coronal juny amb edema

Coronal gener

I aquesta la poso perquè m'agrada XD

5 comentaris:

  1. Al final vas solucionar el edema??durant quan temps I com?? Jo n estic patint un I estic desesperada. Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola ANIX, al final no vaig anar al centre privat com posava al final del post. La veritat és que a partir d'aquest post vaig començar a entrenar sobretot en bicicleta de muntanya que m'anava més bé i nedant. Em vaig anar posant en forma i després vaig fer transició cap a córrer i al final la cosa va marxar "sola" això sí fent tot el repòs que ja explicava en aquest post. Jo et recomanaria primer que reposis bé perquè marxi l'edema i després començar a fer algun esport que no et molesti i creuar els dits... Jo ho vaig fer diveros cops fins que va marxar. Encara ara a vegades em noto un doloret, però ja no li faig cas. Espero que tinguis sort i et puguis recuperar, ànims!

      Elimina
    2. Gracies!!pero kuan dius repos, vols dir no mouret, o fer un altre esport que no impacti en el mal. Jo ho tinc a la planta del peu al sesamoideo I es dificil....pk nomes esta dreta hem fa mal...

      Elimina
    3. Ostres, pensava que ho tenies al genoll, en aquest cas potser és una mica diferent... De totes formes jo quan deia repos volia dir no fer res (excepte l'activitat diària de caminar, etc...). I després començar amb un altre esport que no impacti en mal (potser nedar o bici?).
      Ànims i molta paciència a veure si te'n surts!

      Elimina