21 d’abril del 2014

Reconeixement GR92 i GR83 Blanes-Viabrea en BTT

Hola de nou, aquesta entrada torna a ser per explicar el reconeixement d'un tram per al gran repte que us vaig "explicar" a la darrera entrada... Ahir (diumenge 20 d'abril 2014), vam sortir amb en Roger Busquets i en Nil de Blanes per anar fins a Viabrea. De fet aquest tram ja me'l coneixo, el vaig fer aquest estiu amb en Nil, però aquell dia vam fer la volta circular al revés, primer vam anar a Hostalric seguint els "Grans Camins de l'Aigua" de La Selva i vam tornar per la riera de Fuirosos i després el GR92 fins a Blanes. De fet, a l'estiu ja ho vaig fer amb en Nil pensant en investigar el terreny, però aleshores pensava en empalmar amb el GR83 a Viabrea, ara, però, ben pensat, crec que és millor (tot i que més dur), creuar el Montnegre i anar-lo a buscar a la riera de Fuirosos, tot seguint el GR92 abans d'enganxar amb el 83.


Així doncs sortim passades les 8 de Blanes i tranquilament anem tirnant. De fet, en Nil té una bursitis al genoll dret i no sap com li respondrà. Fins a Tordera tot és ben senzill, anar seguint el riu sense cap problema i és molt ràpid. De totes formes, abans de creuar pel pont en Nil decideix tornar perquè no té gaire bones sensacions amb el genoll. Desde Tordera per pujar fins a l'Erola hi ha moltíssims camins, però per fer-ho fàcil seguirem el GR92, totalment ciclable, tot i que força dur en un parell de trams poc abans d'arribar a l'Erola. En acabar un d'aquests trams "durillus" s'arriba al Coll de Porc, on va començar tota la idea del "repte" el dia que vam anar de Blanes al Turó de l'Home corrent, gràcies a aquesta senyal que indica "Canigó 165km GR92 + GR83"!!!


Després d'això un miratge planer i de seguida comença un tram DURÍSSIM fins a la Mare de Déu de l'Erola. Un cop aquí ja és ben fàcil fins Hortsavinyà i després baixadeta i pujadeta fins a Can Benet Vives. Desde Can Benet Vives, uns 200m després ja surt una pista claríssima a la dreta que és la que agafarem per anar a buscar el GR83. Aquesta pista baixa seguint la riera de Fuirosos, una riera molt ben estudiada pels ecòlegs de la UB i del CEAB i a on hi vaig anar a fer pràctiques quan feia el Màster en Ecologia Fonamental i Aplicada. La pista és molt clara i no té pèrdua. Es va creuant la riera i es passa pel costat del pantà de la Brinxa, després del pantà, cap al quilòmetre 27,5 és quan s'agafa el GR83 que ve de Mataró passant per Santa Maria del Montnegre.


El GR segueix la mateixa pista per la riera de Fuirosos fins a creuar el riu Tordera i arribar a l'estació de tren de Viabrea (on vam sortir l'altre dia amb en Jordi Vissi per fer el tram fins a Joanet). Per fer aquest tram de Blanes a Viabrea vam fer 34km justos en una mica més de 2h30', bon ritme i fent les parades justes. En aquest darrer tram l'únic problema que hi pot haver és el moment de creuar La Tordera, nosaltres vam trobar-hi una mica més d'un pam d'aigua i vam creuar sobre la bici, però si baixés molt ple, segurament la cosa es complicaria. Suposo que la solució seria baixar fins el Gorg d'en Cap d'Estopes, tot i que el pont no sembla molt clar tampoc. No hi ha cap pont important per creuar-lo a prop.


A partir d'aquí tot va ser molt més fàcil i ràpid. Vam seguir els Grans Camins de l'Aigua de La Selva; el primer tram segueix la Via Augusta (marques com el GR però groc i blau) fins a Hostalric, molt ben marcat i cap problema. A Hostalric vam trobar-hi una fira medieval, va ser divertit passar per allà mig amb les bicis... I després fins a Tordera una petita pujadeta fins a Fogars de la Selva (a partir d'Hostalric fins a Tordera les marques són blaves i blanques), i després pim pam per pistes fins a Tordera, i fins a Blanes pel GR92 que ja ens coneixem de memòria i seguint la riba del riu Tordera!

En total 4h30' a molt bon ritme per ser BTT i molt bones sensacions! Així doncs a seguir sumant... Per cert, avui (dilluns 21 d'abril) hem anat a reconèixer el tram del bicicleta de l'Ironman 70.3 de Calella (a partir de Sant Pol) que farem el proper 18 de maig; ens han sortit 74 quilòmetres amb una pluja molt intensa de Collsacreu fins a Sant Celoni, sort que després ha afluixat una mica. Ens ho hem passat molt bé i les bones sensacions han continuat... Ara a reposar una mica d'aquests dos dies i diumenge vinent el Triatló Sprint de Blanes, a veure com va!


Salut i fins aviat! :D

Track Wikiloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada