15 d’abril de 2014

Reconeixement GR83 Viabrea-Joanet en BTT

Hola a tots i totes! L'útima entrada va ser molt negativa... La meva relació amb els traumatòlegs no ha millorat (i això que n'he visitat uns quants més...), de totes formes començo a agafar forma ciclista i faré un esforç per superar el tema de córrer, i sinó espero trencar completament el genoll per arreglar-lo de zero... HAHAHA! Així doncs que serem més positius! :D

Si tot va bé, aquesta entrada anirà seguida d’altres en què explicaré alguns trams que formen part d’un gran repte que ja fa temps que vaig pensant i madurant. El repte serà una gran aventura i que ja veurem si algun dia puc portar a terme, s’ha de dir que és complicat i s’han de donar moltes coses abans no es pugui fer, de moment està en mode “somni” però la gràcia d’això és poder-hi anar pensant i poc a poc anar reconeixent tots els trams per anar completant aquest puzle que esperem que un dia pugui ser realitzat. Per anar avançant una mica, "el tema" inclou bona part del GR83, que va de Mataró fins al cim del Canigó, no em direu que la ruta no té altes dosis de simbolisme? A més, si analitzeu amb detall el recorregut veureu que transcorre per molts indrets mítics de les províncies gironines i travessa una colla de parcs naturals i espais protegits... :D


Doncs bé, avui dissabte 12 d'abril de 2014 l’objectiu és reconèixer (i veure si és ciclable) el tram de l’estació de Riells i Viabrea fins a on puguem (seguint el GR) i després tornar intentant fer una volta circular. En el mapa (Alpina del Montseny), es pot veure gairebé tot aquest tram fins a Sant Hilari de Sacalm, i fa pinta que algun tram serà complicadet de fer sobre la bici. En Jordi Vissi m'acompanya (quin plaer!) i comencem una mica abans de les 8:00 del matí, el dia es presenta magnífic. El primer tram és una pista molt tranquil·la que va picant amunt, a mesura que anem pujant cada vegada és més estret però es pot fer perfectament, no és fins just abans de Riells que hem de baixar de la bici i arrossegar-la una mica fins arribar a Riells. 


Passat Riells hi ha una pujada forteta on també hem d’arrossegar la bici però de seguida es transforma en una pista que podem anar seguint una bona estona fins que tornem a un corriol difícil de fer sobre la bici que ens porta fins a Sant Climent (al costat del Turó de Montfort), aquí fem una queixalada, i ens disposem a baixar fins Arbúcies; sabem que serà corriol, però no sabem fins a quin punt serà ciclable... La resposta és ràpida: un corriolet on vam gaudir com nens baixant-lo SOBRE la bici en el seu 95%, quatre tramets complicats on vam posar peu a terra (i alguna "caigudeta"...), la resta una passada! 
Abans d’Arbúcies toca una pujadeta (molt curta) arrossegant la bici però de seguida ens posem dins el poble. El GR molt ben marcat però compte en un carrer molt llarg que de sobte trenca a l’esquerra (ben marcat però estar atent). 

Sortint d’Arbúcies hi ha un tram una mica lleig per unes fàbriques i una riera molt estreta fins anar a sortir a una pista al costat de la carretera que va cap a l’eix. Realment aquest tram es pot fer per la carretera perquè no és gens ciclable i tampoc val gaire la pena. Un cop a la pista sabem que ens queden uns 3km fins a Joanet que és on tenim pensat girar per començar a tornar... I QUINS TRES QUILÒMETRES!!! Primer tram per una pista (que també baixa un tramet) però de seguida el camí es va desviant de la pista pujant directe. Anem fent pel camí i ens queda el dubte de si la pista també ens pujaria al poble; al principi sembla que sí, però hi ha un punt que la perdem completament. Cal mirar bé si aquesta pista pujaria a Joanet perquè valdria la pena. Després d’arrossegar la bici una bona estona de sobte sembla que torna a ser ciclable, me la jugo i em surt bé, l’últim tram el faig a sobre la bici fins a la Plaça de Catalunya de Joanet amb una font magnífica per recollir aigua. Fins aquí portem 23km i 3h30’. No hem anat rapidíssims però no crec que es pugui fer gaire més ràpid, tant de pujada com de baixada ha sigut molt tècnic, però és totalment recomanable per a fer en BTT!!!


A Joanet ens mirem el mapa i veiem una pista que ens baixa fins més avall d’Arbúcies, i després fent un tramet de carretera podem agafar una pista que ens puja fins al Coll de Castellar (al costat del Castell de Montsoriu) on podem baixar fins a Breda seguint un PR. Esperem que per pista anem més ràpids sinó arribarem tardíssim! Doncs bé, anem tornant i fent parades per comprovar que anem bé i tot surt rodó (podeu veure el track). Primer una baixada ràpida per la pista (per fi una mica de velocitat!!!!), després pujada dureta fins al coll del castell, i finalment un empalme molt salvatge per enganxar el PR que ens baixa ràpidament (i també molt divertit) fins a Breda. Tornem fins al cotxe per la carretera.

Primer tram molt divertit tot i que més lent del què em pensava en BTT. De totes formes mirant el mapa estava clar que aquest tram seria complicat, així com el proper (arribar a Sant Hilari i després travessar les Guilleries fins a Osor). A partir d’Osor sembla més “pisteru”.


Apa doncs, això és tot per ara. Gran sortida Jordi, t’aviso a la propera! :D

Cap comentari:

Publica un comentari