11 de juliol del 2013

Dues noves curses a Blanes

Esportivament parlant els darrers dos mesos no han estat gaire positius... El genoll no s’ha curat i tenia planejades moltes curses amb molta il·lusió en les quals vaig haver d’anar dient que no a mesura que veia que el genoll no millorava... Ara mateix les sensacions són molt estranyes: per una banda estic entrenant bé amb en Nil (bici 2-3 cops/setmana i córrer un parell de cops) i sembla que la cosa no empitjora; però per altra banda tant quan corro com quan faig bici la cosa no va fina del tot, noto que al genoll li falta una mica d’oli... De totes maneres he decidit no parar i seguir entrenant! Proper repte Volta al Cadí en BTT (2 dies, 220km), i l’altre cap de setmana l’Olla de Núria tranquil·lament a veure què passa!!! :D

Però bé, aquesta entrada és per parlar de dues noves curses que s’han fet a Blanes aquest any. A finals d’octubre en Pau Nualart ens va proposar a en Carles Llop i a mi (programa Febre d’Esport a Ràdio Blanes), de fer alguna cosa per la Marató de TV3; la idea ens va agradar i de seguida ens vam activar per a crear la I Marxa per la Marató de TV3 a Blanes. Vam pensar un recorregut apte per a tothom: 8km planíssims, el primer tram pel centre de Blanes, després cap a la Tordera i tornada pel Passeig de Mar. El Cau ens va ajudar a l’avituallament i també d’allà va sortir la idea d’animar la gent a venir amb els seus gossos i col·laborar també amb ells. 4€ per persona, 1€ els gossos i tots els beneficis per la Marató de TV3. La organització va ser per part del nostre programa, Ràdio Blanes i l’Ajuntament; el cau va portar l’avituallament i els Fondistes van controlar el recorregut.
El dia 16 de desembre va sortir tot rodó (vídeo TV Blanes), un dia maquíssim i 800 persones van sortir a córrer i a caminar! De fet les previsions eren de màxim uns 400, però el dia que va sortir i la causa van fer que se sobrepassés. Evidentment això va portar alguns “problemilles” logístics que es van poder solucionar amb força agilitat, en conjunt tot un èxit! I el millor de tot és que vam donar 3796,67€ per la Marató i tothom s’ho va passar molt i molt bé.

                          
  
I la segona cursa va ser la passada revetlla de Sant Joan, 23 de juny, la I Escalada a Sant Joan (ascensió directa de la platja i per les escales fins dalt). La idea va sorgir fa un any amb en Roger Fonseca com a confluència de molts factors. Tots dos anàvem al cau junts i entrenàvem junts per la CBXR. Un dels entrenaments que fèiem era pujar a Sant Joan per les escales (la manera més ràpida d’acumular desnivell a Blanes) i a més a més el cau (juntament amb altres entitats) organitzen una colla d’actes al passeig de Mar per celebrar la revetlla de Sant Joan... Doncs bé, aprofitant tots aquests factors vam pensar que no seria molt complicat organitzar una pujada del passeig a dalt com un acte més de la revetlla...


La idea va sortir massa tard per fer-ho el 2012, però aquest 2013 hem pogut pensar-ho amb més temps i finalment ens hi hem tirat de cap. Per una banda el Fondistes vam ser-ne els organitzadors (ara sóc de la Junta, per cert molt bona feina de tots!) i també tota la gent (socis) que vam necessitar pel dia l’Escalada: MOLTES GRÀCIES perquè sense aquesta petita ajuda aquell dia en concret no seria possible fer-ho! A l’avituallament de Sant Joan hi havia les caravel·les del cau i també gràcies a la Colla Gegantera que va animar la festa a mitja cursa amb gralla i percussió!
A la comissió organitzadora (jo i Roger) s’hi va afegir en Jordi Vissi; realment sense ell la cosa no hagués anat ni la meitat de bé del que va sortir... Entre moltes coses va fer aquest magnífic vídeo promocional amb en Roger i jo com a protagonistes! ;)




La gràcia d’aquesta prova és que és una cosa diferent a les curses que es solen trobar al calendari. També penso que és una activitat que pot fer tothom i que alhora és un repte per a tots, doncs per els primers és una cursa rapidíssima on en 8 minuts has de donar-ho tot i arribar a dalt totalment mort (els 3 primers es van tirar a terra en arribar), i per a algú que no està acostumat a córrer és un repte pel simple fet de pujar els 666 esglaons el més ràpid possible (el darrer classificat va tardar 22 minuts), així doncs tothom hi pot participar i tothom en pot gaudir al màxim!

Un altre al·licient són els premis: 3 categories amb premis per als tres primers masculins i femenins. Uns premis que no serien possible sense la col·laboració de les botigues esportives blanenques i un gimnàs.
El dia de la cursa no va sortir molt bonic (vídeo TV Blanes), no plovia a bots i barrals, però espurnejava i la grisor del cel no animava a sortir a córrer. Tot i això 87 participants van prendre la sortida i tots van quedar molt contents de l’activitat, de fet aquí en podeu llegir algunes cròniques: Xavi Marina, Ricard Fernandez, Pere Alsina o Joaquim Verdalet.

Esperàvem entre 150 i 200 participants però tots coneixem gent que ens diu “no vam venir perquè plovia”, i estem contentíssims perquè tothom que va participar-hi només deia coses positives i els va agradar molt. De fet hem de reconèixer que fins i tot abans de la cursa tant en Jordi com en Roger com jo ja estàvem pensant en coses per millorar de cara a la 2a edició que ja podeu estar tranquils que si tot va bé tornarà a fer-se el 2014!

I per acabar us deixo el vídeo que va editar en Toni, amb les imatges d’ell mateix, l’Albert Rondon, l’Antonio Parra, en Diego Pérez i en Marc Cerdan.

Us espero l'any vinent a les dues curses! :D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada