8 d’abril de 2013

Sobre Cavalls del Vent i perquè m'hi preinscriuré...


La Cavalls del Vent presenta alguna novetat aquest any, i diguem que no és que m’entusiasmin massa…
Fa uns dies van dir que obririen pre-inscripcions el 23 d’abril i van presentar el reglament de la cursa. Doncs bé, després de quedar-me fora l’any passat esperava un cert avantatge en el sorteig... Res de res, és igual que quedéssim una colla de Fondistes fora, aquest any comencem de zero de nou... En canvi els que ja hi han participat sí que tenen certa preferència (més possibilitats en el sorteig).
Vaig escriure un mail a l’organització per queixar-me i em contesten molt amablement que no creuen que la cavalls sigui una cursa “reservada als mateixos” doncs l’any passat de les 900 places només 270 van ser “repetidors”. Suposo que tenen raó, però també és cert que més de la meitat dels que estaven al sorteig en van quedar fora. També em van dir que si se n’adonessin que la gent nova no hi podia entrar, que ho revisarien. Però bé, de moment haurem d’esperar de nou un sorteig on les possibilitats de quedar-ne fora seran les mateixes que l’any passat.
Un altre canvi és el del recorregut; ara resulta que seran més de 100km quan sempre havien estat els 84 que uneixen tots els refugis del Cadí-Moixeró... No entenc què hi ha darrera aquest canvi, sincerament no ho entenc. La Cavalls del Vent és una travessa amb una tradició i ara no sé perquè fan aquest canvi. El reglament ens dóna una pista sobre el que pot ser el canvi en el recorregut: sembla que la cursa passarà per Bellver de Cerdanya on els corredors podran deixar-hi una bossa amb material. Els dos possibles motius que hi veig és que per a la organització era un problema el transport de totes les bosses al refugi Prat d'Aguiló (on l'any passat hi havia les bosses) i després tornar-les (crec que les enviaven per correu), en canvi ara podran accedir de Bagà a Bellver ràpidament a través del Tunel del Cadí; el segon possible motiu pot ser pel caos de retirades que es va viure a Prat d'Aguiló l'any passat. De totes maneres no em semblen motius suficients com per canviar un recorregut que de tota la vida és el que és... I si la puc fer aquest any em sabrà greu no fer el mateix recorregut que ha fet tothom tota la vida... Potser hi ha altres motius, haurem de veure què diu l'organització!
I per últim, no vull criticar directament el preu tot i que el trobo una mica excessiu: 85€. Altres curses: Ultra Rialp-Matxicots: 55€; Emmona: 50€; Ultra Coll de Nargó: 45€. Suposo que la oferta-demanda hi té alguna cosa a veure!

I finalment una valoració de mi mateix i de molts dels que ens pre-inscriurem en aquesta cursa... Tot i tots els “contres” que he presentat m’hi preinscriuré perquè crec que és una ultra que “s’ha de fer”, però no deixo de pensar que hi vull anar per tota la “parafernàlia” que envolta la cursa i perquè està de “moda”. No ens enganyem, els humans som animals i sempre anem una mica com les cabretes, allà on va tothom, encara que hi trobem força coses negatives. També penso que un cop l'hagi fet no crec que hi torni... Però bé, això ja es veurà en un futur! De totes maneres a Catalunya tenim molta sort perquè tenim “ultres” per triar i remenar i podem decidir si volem pagar més o menys per fer els mateixos quilometres. 

Així doncs que força a tots i a disfrutar de la muntanya amb humilitat i respecte que és el més important!

Bones “ultres” a tothom! :D

1 comentari:

  1. Tomás he fet Cavalls en cursa i Travessa i si tinguès que escollir amb quedaría amb la darrera. Més economic (sopar, dormior, Samarreta i gorra técnica). Si vols fer-la a l´estiu en parlem i la fem!! Un a abraçada!!

    ResponSuprimeix